Aktivnosti

12.3.2016.

Prvi susret Flâneura

Osnovan je tinejdžerski čitateljski klub Flâneuri u Gradskoj knjižnici Subotica prvim susretom zainteresiranih mladih čitatelja. Učenici 7. i 8. razreda te srednjoškolci odazvali su se u lijepom broju.

Nakon nekoliko igrica upoznavanja utvrdili smo što znači riječ flâneur putem asocijacija vezanih za ključne pojmove flanerije kao što su grad, knjiga, istraživači, umjetnost, druženje. Uslijedila je Šetnja sa subotičkim građanstvom posredstvom interaktivne izložbe postavljene u holu knjižnice čiji je pun naziv „Subotičko građanstvo i knjižnica s prijelaza XIX. u XX. stoljeće“. Radoznalost i izazov traženja odgovora iz upitnika doveli su ove mlade čitatelje do kulturnih i povijesnih informacija vezanih za zlatno doba Subotice. Tom prigodom su se morali poslužiti i rječnicima ne bi li u potpunosti točno i ispravno shvatili određene pojmove.

Susret je završio sumiranjem znanja i dojmova te zakazivanjem novog viđenja u travnju.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“