Aktivnosti

9.5.2016.

„Čitanjem do zvijezda”

Kad su prije osam godina knjižničari Međimurske županije pokrenuli natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” vjerojatno nisu mogli pretpostaviti da će projekt županijskog stručnog vijeća prerasti u projekt u kojem će sudjelovati učenici i knjižničari iz cijele Hrvatske i to njih preko 1 000 u jednoj sezoni. Od ove godine u projekt se uključila i koordinacija nastave na hrvatskom jeziku u Vojvodini u suradnji sa Gradskom knjižnicom Subotica. Nakon nekoliko mjeseci natjecanja na različitim razinama, u Čakovcu je 6. svibnja 2016. godine održano VIII. državno natjecanje u kreativnosti i znanju „Čitanjem do zvijezda”. Pored brojnih ekipa iz cijele Hrvatske u natjecanju je sudjelovao i četveročlani tim OŠ „Matko Vuković” u sastavu: Martina Buljovčić, Katarina Piuković, Ivana Imrić i Ana Mandić. Prema propozicijama za sudjelovanje u kvizu trebalo je pročitati djela Šime Storića „Poljubit ću je uskoro, možda”, Milivoja Matošeca „Suvišan u svemiru” i Mire Gavrana „Svašta u mojoj glavi” te izraditi plakat na temu „odrastanje”.
Kao gosti Rotary kluba Prelog, grada pokraj Čakovca, učenice su u pratnji mentorice Marte Vargek, bibliotekarke Bernadice Ivanković iz Gradske knjižnice Subotica te Jasne Vojnić iz Hrvatskog nacionalnog vijeća u Prelogu boravile od 5. do 7. svibnja. Tom prilikom dogovoreno je da Gradska knjižnica Subotica i narednih godina organizira prednatjecanje učenika koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici i okolici kako bi pobjednički tim mogao sudjelovati na ovom državnom natjecanju u Hrvatskoj.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“