Aktivnosti

14.6.2018.

Dodijeljene nagrade srednjoškolcima

Svečanom dodjelom nagrada sudionicima kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” zvanično je završeno natjecanje za srednjoškolce u Subotici. U petak, 8. lipnja 2018. godine u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća priređeno je druženje sa šestero učenika Gimnazije „Svetozar Marković” koji su tijekom protekle školske 2017./2018. godine sudjelovali u nekoj od ukupne tri razine natjecanja. To su: Nađa Kovač (3. f.), Marijana Mačković (3. f.), Emanuela Bošnjak (3. f.), Daniel Kujundžić (2. f.), Luka Prćić (2. f.) i Zdenko Ivanković (1. f.).

Glavni organizatori ovog interesantnog čitateljskog projekta su Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga je provela Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem, stoga su oni bili i organizatori svečanosti za subotičke sudionike. Uz zahvalnice za sudjelovanje i pohvalnice za osvojena mjesta koje su stigle iz Hrvatske, subotički organizatori su osigurali i odlične nagrade: za sve njih lijepe dukseve, za sudionike posljednje nacionalne razine besplatni odlazak na Sajam knjiga INTERLIBER u studenom u Zagreb a za Zdenka Ivankovića koji je osvojio i prvo mjesto na nacionalnoj razini u kvizu znanja i knjigu. Sve to zasladilo se zasluženom tortom i osvježenjem. Prigodnu zahvalu primila je i Ana Gaković, profesorica hrvatskog jezika u gimnaziji koja je animirala i pripremila učenike za natjecanje.

Vrijedno se radilo tijekom godine pa se sada i ubiru plodovi u čemu svi uživamo. Ponosni na još jednu generaciju mladih čitatelja vjerujemo da imamo budućnost i hrabro joj idemo u susret.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“