Aktivnosti

3.9.2018.

Rekordan broj djece na XI. Etnokampu

Rekordan broj djece, njih 120, boravilo je na XI. Etnokampu od 27. do 31. kolovoza 2018. godine. Ovaj kamp koji organizira Hrvatska čitaonica uz logističku potporu Gradske knjižnice Subotica održan je u domu DSHV-a. Tijekom pet dana djeca su sudjelovala u trinaest kreativno-manualnih radionica te u radionicama modernog i tradicijskog plesa, školi tambure, tradicijskog pjevanja, duhovnoj radionici, kuharskoj, recitatorsko-voditeljskoj i dramskoj radionici. Između ostalog sudionici kampa su se upoznali s običajem Kraljica, naučili pucati bičevima i kako se pravi tradicijsko jelo nasuvo s krumpirom. U Etnokampu već nekoliko godina posebnu pozornost posvećuju zaštiti životnog okoliša te je većina radionica osmišljena da ekološki osvješćuje i educira djecu. Tako su između ostalog nastale praktične torbe od majica kratkih rukava, od istrošenih PVC flaša prekrasni držači za vrećice kako se ne bi više bacale nego višestruko koristile, od starih i rasparenih čarapa napravljene su vesele igračke dok su od cementa i vode izlivene saksije za cvijeće, svijećnjaci i činije koje su nakon toga i oživjele sadnjom čuvarkuća, kaktusa i drugog cvijeća. Jedan dan djeca su bila na izletu. Posjetila su Tavankut gdje su boravili kod obitelji Jasmine i Stipana Vukovića, blizu same granice.

Sve radove nastale u kampu roditelji, prijatelji i ostali gosti mogli su vidjeti i kupiti na izložbi koja je priređena posljednjeg dana. Tada je održana i priredba na kojoj su djeca pokazala što su sve naučila i čime su se bavila tijekom pet dana Etnokampa.

Foto galerija

1 2
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“