Aktivnosti

23.11.2018.

Knjižničari ponovno u razmjeni

Kao gosti Gradske knjižnice Subotica Krunoslav Mijatov i Zsolti Rabi, knjižničari Gradske knjižnice Beli Manastir održali su 22. studenog 2018. godine radionice u subotičkim vrtićima gdje se rad s djecom odvija na hrvatskom jeziku „Marija Petković Sunčica” i „Marija Petković Biser”. Ovim je nastavljena višegodišnja uspješna suradnja u okviru projekta „Knjižničari u razmjeni”.

„Knjižničari u razmjeni” naziv je zajedničkog projekta Gradske knjižnice Beli Manastir, Središnje knjižnice Mađara u RH, Gradske knjižnice i kulturnog centra Ady Endre iz Baje te Gradske knjižnice Subotica. Primarni je cilj projekta razmjena knjižničara i rad s djecom pripadnicima manjinskih zajednica u obje države (Hrvati u Mađarskoj i Srbiji te Mađari i Srbi u Hrvatskoj), igra i učenje te stvaranje novih prijateljstava i širenje suradnje. Projekt se provodi u vrtićima i osnovnim školama u kojima se nastava izvodi na jeziku nacionalne manjine u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji. Sekundarni cilj je razvijanje suradnje, razmjena iskustava i razvijanje međuknjižničnih kontakata s obje strane granice.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“