Kviz „Čitam i skitam“

18.5.2016.

„Čitam i skitam” u Beogradu

Nagradnim izletom u Beograd završen je ovogodišnji kviz za poticanje čitanja „Čitam i skitam” koji je 17. svibnja 2016. godine organiziran za učenike osnovnoškolske dobi. Iako su izletu prethodili hladni i kišni dani, mnoštvo nasmijanih dječjih lica rasteralo je oblake i izmamilo sunce toga dana. Knjigoljupci su tom prigodom posjetili Dječju knjižnicu „Čika Jova Zmaj” u Hilandarskoj ulici gdje su se susreli s poznatom spisateljicom Jasminkom Petrović. Posjetili su i Rimsku dvoranu u centralnoj zgradi Biblioteke grada Beograda a naravno i Kalemegdan gdje su se i zabavila i odmorila.

Bio je ovo divan dan koji će vjerujem svima ostatiu sjećanju a ostat će zabilježen i u pjesmama koje su mladi knjigoljupci napisali nakon izleta. Mnogi su stekli nova prijateljstva koja će sigurno biti nastavljena.

Do narednog, IX. Kviza „Čitam i skitam”, druženje s knjigom nastavljamo na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Subotica.

Foto galerija

1 2
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“