Kviz „Čitam i skitam“

9.5.2019.

Izvješće s nagradnog izleta „Čitam i skitam”

Dobitnici nagradnog izleta u kvizu „Čitam i skitam” putovali su 8. svibnja 2019. godine u Mokrin i Kikindu. To je bio jedini sunčani dan toga tjedna što je bila svojevrsna nagrada za naše knjigoljupce jer su mogli lijepo uživati u odlično pripremljenoj ekskurziji. Pun autobus djece u Mokrinu je dočekala knjižničarka Darinka Maljugić koja je izletnike prvo provela po selu. Ondje su, među ostalim, vidjeli rodnu kuću Miroslava Antića, muzejsku postavku gdje su se upoznali s kulturom, povijesti i specifičnostima Mokrina, doznali su tko su sve poznati Mokrinčani, kako je Mokrin posljednje stanište globalno ugrožene, u Srbiji strogo zaštićene, velike Droplje a posjetili su i Mokrin House, jedinu ovakve vrste kuće u ovom dijelu Europe za digitalne nomade.

Ostatak dana izletnici su proveli u Kikindi. Naravno družili su se u Narodnoj knjižnici „Jovan Popović” Kikinda, obišli su grad gdje su među ostalim vidjeli i najveće zimsko stanište sova ušara. Posjetili su Narodni muzej Kikinda gdje su vidjeli originalne skeletne ostatke mamuta, popularno nazvanog Kika, koji su pronađeni u Kikindi prije 23 godine a pogledali su i 3D animirani dokumentarni film. Mladi knjigoljupci posebice su bili oduševljeni fantastičnim skulpturama velikog formata u terakoti koje su izložene u Ateljeu Terra pri Centru za likovnu i primijenjenu umjetnost Terra.

Naravno, bilo je dovoljno vremena i za boravak na igralištu a vrijeme je poslužilo da se pojede i sladoled.

Bio je ovo još jedan izlet kojim je uspješno završena jedanaesta sezona kviza za poticanje čitanja „Čitam i skitam”.

Foto galerija

1 2 3
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“