Kviz „Čitam i skitam“

31.1.2011.

Kviz za poticanje čitanja ČITAM i SKITAM posvećen 120. godišnjici Gradske biblioteke Subotica

Subotička Gradska biblioteka i ove godine organizira Kviz za poticanje čitanja u osnovnim školama pod nazivom "ČITAM i SKITAM". Tim povodom je na dječjem odjelu Gradske biblioteke održana konferencija za novinare.

 

Što je kviz za poticanje čitanja?

Kviz za poticanje čitanja je akcija kojom Gradska biblioteka želi knjigu vratiti mladim čitateljima, a čitatelje knjižnici. Akcija se provodi na tri službena jezika Grada Subotice: srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Drugi je cilj masovniji odaziv učenika uz suvremeni pristup knjizi.

Mjesto i vrijeme odvijanja kviza

Kviz se organizira u veljači i ožujku 2011. godine na Dječjem odjelu Gradske biblioteke i u svim gradskim i prigradskim ograncima.

Sudionici programa

U kvizu sudjeluju učenici osnovnih škola Grada Subotice, članovi Gradske biblioteke, podijeljeni u 4 razine: 1. i 2. razred; 3. i 4. razred; 5. i 6. razred, 7. i 8. razred. Ukoliko netko nije član Gradske biblioteke, može se učlaniti tijekom trajanja kviza po promotivnoj cijeni od 150 dinara.

Način provedbe kviza

Sudionici u kvizu su članovi Gradske biblioteke. Prijavom u KVIZ dobivaju UPITNIK koji će popuniti i vratiti ga na Dječji odjel i ogranke do 31. 03. 2011. godine.

Izvlačenje nagrada

Svi ispravno popunjeni upitnici bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano na završnoj svečanosti priređenoj 2. travnja 2011. godine na Međunarodni dan dječje knjige.

Svaki sudionik kviza može osvojiti jednu od mnoštva nagrada.

Popis nagrađenih učenika

Popis nagrađenih učenika bit će objavljen u svim subotičkim medijima i školama te dostupan na dječjem odjelu i na internetskoj stranici: www.subiblioteka.rs

CILJEVI:

Poticanje učenika na aktivno čitanje i učiniti ih aktivnim usvojiteljima znanja.

ODGOJNI ZADATCI:

Radost natjecanja, pokazati učenicima da se hrabrost i znanje nagrađuju; pokazati učenicima da znanje donosi nagrade (članarine, knjige, izlet, nagrade sponzora...).

Kviz pomaže djeci (ponovno) steći čitalačke navike, razvija jezičku kulturu, potiče im maštu, kreativnost te razvoj inteligencije uz suvremeni pristup knjizi!

Kviz "Čitam i skitam"- preuzmi upitnik

UPITNIK, 1 i 2 razred - hrvatski jezik
UPITNIK, 3 i 4 razred - hrvatski jezik
UPITNIK, 5 i 6 razred - hrvatski jezik
UPITNIK, 7 i 8 razred - hrvatski jezik

Knjiga djeci,
radost Biblioteci!

 

 

 

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“