Kviz „Čitam i skitam“

VI. Kviz za poticanje čitanja „Čitam i skitam“

Promatrajmo narode kroz priču

    Gradska knjižnica Subotica priključila se svjetskom obilježavanju 2. travnja, Međunarodnog dana knjige za djecu, te se ovaj VI. Kviz za poticanje čitanja „Čitam i skitam“ realizira pod sloganom „Promatrajmo narode kroz priču“ koji je odabrao IBBY - Međunarodno vijeće književnosti za djecu i mladež (International Board on Books for Young People). Djela koja je potrebno pročitati kao i pitanja Kviza su usklađena s međunarodnom kampanjom.

    Sve bajke, koje je potrebno pročitati za sudjelovanje u Kvizu, pronaći ćete u knjizi „Sto najljepših svijetskih bajki“ koju možete posuditi u Gradskoj knjižnici Subotica na Dječjem odjelu ili u nekom od njenih ogranaka.

    Uživajte u bajkama naroda svijeta, doznajte ponešto o egzotičnim i nama bliskim kulturama, te sudjelovanjem u Kvizu subotičke knjižnice postanite potencijalni dobitnik jedne od sto nagrada!

UPUTE ZA RJEŠAVANJE

Kako sudjelovati u Kvizu Čitam i skitam:

  • Obvezatno budi član Gradske knjižnice Subotica (tijekom trajanja Kviza možeš obnoviti godišnju članarinu ili se učlaniti po cijeni od samo 300 dinara)

  • Pročitaj narodne bajke

    (sjeverno-američkih Indijanaca iz plemena Kodiak Zavidni ujak, drevnog Japana Morska sreća i planinska sreća, Rusije Žar-ptica i carevna Vasilisa, finsku bajku Živa citra i talijansku Ljubav triju šipaka),

    te odgovori na pitanja on-line upitnika tako što ćeš izabrati jedan od ponuđenih odgovora.

  • Kviz možeš po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Dobro se pripremi i ispunjavaj pažljivo jer upitnik možeš poslati samo jedanput. Odgovore možeš poslati s bilo kojeg računala. Kod rubrike za upisivanje broja članske iskaznice potrebno je unijeti sedam znamenki, te dodaj nule ukoliko ih imaš manje. Ukoliko je potrebno, obrati se za pomoć svom knjižničaru ili knjižničarki. Upitnici se šalju najkasnije do 31. 03. 2014.

Izvlačenje nagrada

    Svi ispravno popunjeni upitnici bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano na završnoj svečanosti 2. travnja 2014. na Međunarodni dan knjige za djecu. Subotica će ove godine biti domaćin proslave ovog značajnog nadnevka u Srbiji.

    Svaki sudionik kviza može osvojiti jednu od 100 nagrada.


Popis nagrađenih učenika

    Popis nagrađenih učenika bit će objavljen u svim subotičkim medijima i školama, dostupan na Dječjem odjelu i na internetskoj stranici subiblioteka.rs te Facebook profilu Gradska knjižnica Subotica-službena prezentacija.

     Stoga

 Čitaj, skitaj, knjigu pitaj!
Pođi s njom na putovanje
Družite se na tom putu
Jer ti knjiga daje znanje!“

 

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“