Preporučamo

Ivan Aralica:
Bunar na turskoj granici

Bunar na turskoj granici

Ivan Aralica je suvremeni hrvatski pisac koji njeguje andrićevski duh i stil pisanja. U novom romanu „Bunar na turskoj granici“ propituje moć sjećanja, pamćenja i zaborava - temelja individualnoga, društvenoga i nacionalnog identiteta.

U romanu se pripovijeda o hrvatskom identitetu uz granično područje Dalmacije i Bosne, u župi Kninsko polje, a u njemu se isprepleću povijesni događaji naznačeni dodirom, susretom i sukobom civilizacija kršćanstva, pravoslavlja i islama, nacionalne baštine i različitih ideologija.

Potresnu priču o djedovu životu uz ovce na planini, u kolibi na Brezovcu, u blizini turske granice, o bunaru, o ramazanskom zakonu i pravilima ispaše, o kolibarima i tovarini, o puškama, dubokim snjegovima, o partizanima, četnicima i ustašama, dopunjuje priča o onome što se dogodilo 1944., na blagdan Uznesenja Marijina, dan kad je djed posljednji put uzašao na planinu.

Prepustite se uzbudljivoj priči Ivana Aralice „Bunar na turskoj granici” koja čitatelja intelektualno angažira i emocionalno obuzima.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“