Preporučamo

Sanja Lovrenčić:
Sunčev sjaj

Sunčev sjaj

„Sunčev sjaj” donosi nam devet prekrasnih bajki iz pera Sanje Lovrenčić, a nadahnuto ih je i duhovito ilustrirao Svjetlan Junaković.

Ova knjiga je poslastica za oko i dušu. Zabavit ćete se, zamisliti, nasmijati, možda pokatkad i rastužiti, čitajući bajke o Pepeljuginoj sestri, Majstoru kovaču, Ružici i naopakoj tkalji, Maši u začaranom dvorcu, čaroliji zlatnog oblaka, Sunčevu sjaju, Vihorki te Asjinoj kutiji iznenađenja. Ako ste pomislili kako neke od ovih junaka i njihove priče već dobro poznajete, tim prije posegnite za knjigom! Autorica obogaćuje svijet naših saznanja i mašte poigravajući se klasičnim bajkama tako što kroz njih zrcali suvremenu svakodnevicu. Ove bajke je moguće prezentirati cijeloj osnovnoškolskoj populaciji: od onih kojima će ih čitati drugi, do onih koji će ih samostalno analizirati kao slike vlastita duhovnoga obzorja.

Ako ste se zapitali zašto je naziv knjige Sunčev sjaj, sasvim jednostavan je odgovor – zato što je sunčev sjaj ono što daje život, a umjetnost životu daje smisao. Knjiga Sanje Lovrenčić i Svjetlana Junakovića u pravom svjetlu pruža pogled na sebe i drugoga.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“