Preporučamo

Nada Mihelčić:
Edbin

Edbin

Životne sudbine mladih junaka Nade Mihelčić posebno su emotivne i dirljive priče, a jedna takva je i Edbinova. Edbin je srednjoškolac koji živi s roditeljima i starijom sestrom u iznimno dobrim materijalnim uvjetima. No, ni ne pomišljajte kako je sretan i kako u životu nema nikakvih problema! Novac nije ono što mu nedostaje, radi se o nečemu mnogo bitnijem za mladu osobu.

Tinejdžerski roman Edbin lišen je patetike, pun je oštrih izraza, britkog humora i zastajanja u trenucima kad treba mućnuti glavom o nekom potpuno zanemarenom, a životno važnom pitanju. To je knjiga koja se pročita u jednom dahu. Nema savršenih likova. Potpuno životni, i likovi iz ovog romana imaju svoje tople i svoje hladne strane, empatiju ali i sebičnost, nježnost i grubost kao i svi mi. Time nam biva lakše razumjeti ih i prepoznati vlastiti odraz u njihovim riječima i postupcima.

I kad piše za tinejdžere i kad piše za djecu, aktivizam Nade Mihelčić ne miruje. Njena je osnovna misija razbuđivati umove. Edbin će vam se sigurno svidjeti, pa odmah nakon te knjige posudite i pročitajte (ako već niste) i druge Nadine naslove: Bilješke jedne gimnazijalke, Zelenog psa, Medalju za hrabrost.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“