Preporučamo

Davina:
Moja kišna djevojčica

Moja kišna djevojčica
Što je to sreća, a što je ljubav? Može li netko tko ima dijete koje odskače od „norme“ biti sretan, može li netko voljeti dijete koje nije rodio, što bi neupućeni rekli – tuđe dijete?
Čime se mjere ljubav i sreća?

„Moja kišna djevojčica“ memoarska je proza žene koja se krije pod pseudonimom Davina, odnosno, dnevnik odrastanja njezine kćeri Princeze. Priča je to o ljubavi, o jednoj posebnoj djevojčici i sretnoj obitelji - priča koja je dirnula cijelu Hrvatsku.
Žena u ranim 40-ima, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine koju je ljubav odvela u Njemačku, relativno mlada saznala je da neće moći postati biološka majka te sa suprugom odlučuje posvojiti 18-mjesečnu djevojčicu. Svojevrsni dnevnik Princezina odrastanja Davina je počela objavljivati na forumu Roda da potakne ljude na posvajanje djece s posebnim potrebama sa željom da im pokaže kako mogu biti, kao i oni, sretna obitelj. Princeza ima Aspergerov sindrom te je odlikuju potpuni nedostatak vještina neverbalne komunikacije, ali normalna inteligencija. Postovi o Princezinoj svakodnevici – njezinim radostima, gubicima, malim i velikim pobjedama, strahovima i snovima iznimno su čitani.

Princeza nije znala držati žlicu u ruci, motorika joj je bila iznimno loša, ali je znala imenovati svako moguće drvo i pticu. Kad je progovorila, odmah je „propričala” i bosanski i njemački. Za 4. rođendan dobila je didaktičku igračku sa slovima: za dva dana naučila je sva slova, a još toliko joj je trebalo da ih počne slagati u riječi.

Uključite se u ovu toplu i emotivnu avanturu obiteljske ljubavi koja potiče na darivanje, razumijevanje i istinsko vrednovanje ljudi oko nas!
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“