Preporučamo

Jelena Pervan:
Hrkalo

Hrkalo
Jeste li možda već čuli za Hrkala, najvećeg spavalicu na svijetu? Ovaj medvjedić spavao je po cijele dane i noći, a uz to je glasno, najglasnije na svijetu – hrkao. Smetalo je njegovo hrkanje svima. Nitko u šumi nije mogao raditi ni spavati.

Tri Jelene, spisateljica Jelena Pervan, ilustratorica Jelena Brezovec i urednica Jelena Kovačić, donijele su „Hrkala” u naše domove i knjižnice. Priča o Hrkalu vrlo lijepo i nenametljivo poručuje da je u redu biti drugačiji, da je u redu sanjariti o nekom boljem i sigurnijem svijetu i da sanjari trebaju imati svoje mjesto u društvu, jer upravo oni nam svojim idejama i vizijama nude rješenja u naizgled nemogućim situacijama.

Ova divna i nježna slikovnica namijenjena je djeci od 3 do 7 godina, ali i svim malo starijim spavalicama, drijemalima, sanjarima, vizionarima, svima koji su drugačiji i traže svoje mjesto u društvu. „Hrkalo" ima dva nastavka pod nazivima „Hrkalo i kamilica“ i „Hrkalo i drijemalo“.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“