Preporučamo

Sunčana Škrinjarić:
Dva smijeha

Dva smijeha

Ako ste se zaboravili smijati i radovati životu, ako ne znate gdje pronaći mali, a gdje veliki smijeh, ako ne znate kako utješiti tužne mame, ono što je potrebno da uradite je da zavirite u „Dva smijeha“ Sunčane Škrinjarić.

U knjizi bajkovitih priča „Dva smijeha“ autorica je maštovito oživjela mnoštvo bića i nebića naglašavajući male ljudske radosti, ali donoseći i neuljepšanu stvarnost od koje djetetova osebujnost uči i koja ga potiče na stvaralačku igru. Autorica se zna približiti mladom čitatelju, a njezin optimizam i gotovo idilična privrženost lijepim stranama života, udahnjuju želju za čitanjem. Maslačak i Mrvica koji vazdan upadaju u nove avanture čekaju da ih upoznate, kao i Gospođica neću, Zeleni mjesec, mali i veliki slonovi, ozbiljni snjegovići i ostali junaci.

Književni opus Sunčane Škrinjarić posvećen djeci bogat je i raznovrstan. Prema njezinim pričama i romanima snimljeni su crtani filmovi Čudesna šuma i Čarobnjakov šešir. Napisala je desetak radioigara od kojih su neke prevedene na strane jezike. Za svoj je rad nagrađivana najprestižnijim književnim nagradama.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“