Preporučamo

Dubravka Ugrešić:
Štefica Cvek u raljama života

Štefica Cvek u raljama života
Mlada i depresivna daktilografkinja Štefica Cvek živi s tetkom iz Bosanske Krupe i u potrazi je za srećom i ljubavlju svog života. U tome nema ničeg lošeg ni pogrešnog. Među najhumanije ljudske osobine spada želja za boljim i ljepšim životom, na koncu, svi mi tome težimo.

Sudbina Štefice Cvek, međutim, nije običan ljubavni roman kakvima je zatrpana svjetska literatura. Parodija i karikatura trivijalizirane sheme intimnih međuljudskih odnosa i unutarnjih poriva navodi na smijeh do suza uz okretanje stranica ovoga romana Dubravke Ugrešić. Upoznajte Šteficu Cvek, njene ljubavnike Šofera, Trokrilnog i Intelektualca, svakako i njenu tetku koja je vječitoj potrazi za zubalom i u pričama o tuđim smrtima. Na prvim stranicama vas čekaju „krojačke" upute za kretanje kroz tekst kako slučajno ne biste zalutali u bajku o Pepeljugi ili u roman o gospođi Bovary.

Iako objavljen 1981. godine, roman „Štefica Cvek u raljama životaje" i dan-danas je toliko šarmantan i aktualan da mu je teško odoljeti!
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“