Preporučamo

Katy Flint:
Orkestar priča priču - Orašar

Orkestar priča priču - Orašar

Znate li da je Orašar, inače najpoznatija božićna priča zapravo i najizvođenije glazbeno djelo ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog? Temelji se na umjetničkoj bajki njemačkog romantičara E. T. A. Hoffmana Orašar i kralj miševa. Stvoren je po narudžbi za veliki orkestar carskog kazališta - balet. Orašar je jedna od ukupno četiri priče iz edicije Orkestar priča priču.

Priča iz klasičnog baleta za djevojčicu Klaru postaje čarobna pustolovina u kojoj će svjedočiti borbi Orašara i Kralja Miševa, upoznati Šećernu Vilu i otputovati u Kraljevstvo Slatkiša. Uzbudljiva događanja na svakoj stranici oživljava originalna glazba Petra Iljiča Čajkovskog izOrašara. Pritiskom na notu, koja se nalazi na svakoj stranici, može se poslušati glazbeni ulomak a moguće ih je slušati i zasebno uz objašnjenja na zadnjoj stranici knjige.

 

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“