Preporučamo

Maggie O’Farrell:
Hamnet

Hamnet
Knjiga govori o Shakespeareovom sinu Hamnetu, dječaku koji je preminuo s 11 godine 1596. godine. Radnja započinje ljetnog dana u Stratfordu kad djevojčicu Judith iznenada uhvati groznica. Njezin brat blizanac, mladi Hamnet, panično odlazi u potragu za pomoći, no, nikoga nema kod kuće. Majka Agnes radi na polju, otac William u Londonu. I nitko ne sluti da se sprema smrt djeteta koja će mnogo toga promijeniti.
Hamnet je priča inspirirana malo poznatom sudbinom sina slavnog kazališnog pisca. To je priča o vezi koju mogu dijeliti samo blizanci i o braku na rubu propasti zbog duboke roditeljske tuge. Ali ovo je i priča o sokolaru i njegovoj dragani, o buhi koja se ukrcala na brod u Aleksandriji i o rukavičarevom sinu koji krši pravila ne bi li osvojio ženu koju voli. No, prije svega, Hamnet je dirljivo podsjećanje na mogući život jednog dječaka koga je povijest zaboravila, ali čije je ime ovjekovječeno u jednoj od najpoznatijih kazališnih drama svih vremena.
Svi elementi ovog štiva vrijedni su komentara koje su dobili. Od flambojantnog i raskošnog stila pisanja preko radnje koja kao temelj uzima stvarne ličnosti i njihove živote iz kojih stvara mozaik dirljivih, bolnih i nezaboravnih epizoda. Dok se raspliću događaji, O’Farrell nas vodi u srž tuge same po sebi i ostavlja na nas utisak zbog kojeg ćemo je uvijek imati na listi omiljenih knjiga posljednjih godina.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“