Vijesti

22.4.2013.

Održana 44. Pokrajinska smotra recitatora

Na 44. Pokrajinskoj smotri recitatora, pod nazivom “Pjesniče naroda mog”, održanoj u Sečnju od 19. do 21. travnja 2013. godine, Suboticu je predstavljalo 18 recitatora koji su se natjecali na tri razine:

  • mlađi uzrast: od 1. do 4. razreda osnovne škole

  • srednji uzrast: od 5. do 8. razreda osnovne škole

  • stariji uzrast: srednjoškolci.

U sve tri skupine proglašeno je po 18 recitatora koji su dobili zlatnu diplomu, nakon čega su članovi prosudbene komisije između njih 18 odredili devetero koji će sudjelovati na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu. Međutim kako još uvijek nije poznato kada će i hoće li biti republičkog natjecanja, jer još nisu osigurana sredstva, a s ciljem da se ipak na određeni način zaokruži natjecanje recitatora, po prvi puta su dodijeljene i prve tri nagrade za najbolje recitatore u Vojvodini na svim razinama natjecanja.

Subotica je ove godine ostvarila veliki uspjeh i kao i prošle godine osvojila 6 zlatnih diploma, od kojih će dvoje biti upućeno na Republičku smotru recitatora.

Zlatne diplome osvojili su sljedeći recitatori:

u kategoriji mlađeg uzrasta:
Kamilla Horvát (OŠ “Hunyadi János” Čantavir)
Donna Karan (OŠ "Matko Vuković" Subotica)
Claudia Karan (Hrvatska čitaonica Subotica)

u kategoriji srednjeg uzrasta:
Davorin Horvacki (Hrvatska čitaonica Subotica)
Emese Némedi (OŠ „10. oktobar“ Subotica)

u kategoriji starijeg uzrasta:
Demijan Palančai (Društva Rusina Subotica)

Na republičku smotru recitatora plasirali su se Donna Karan i Emese Némedi.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“