Vijesti

29.4.2013.

Raspored rada čitaonice Gradske knjižnice i kulturni program za razdoblje od 20. travnja do 12. svibnja 2013. godine

Kako bismo izašli u susret Vama, našim dragim korisnicima, svakoga ćemo tjedna na našim web i facebook stranicama objavljivati raspored rada čitaonice Gradske knjižnice, kao i raspored kulturnih događanja za predstojeci tjedan. Dobro nam dosli!

 

Zbog obilježavanja državnih i vjerskih blagdana Gradska knjižnica neće raditi 1., 2., 3. i 6. svibnja.


U utorak 7. svibnja 2013. godine učenici nižih razreda Muzičke škole priredit će klavirski koncert u čitaonici Gradske knjižnice s početkom u 19.30 sati. Čitaonica Gradske knjižnice radit će s korisnicima do 19 sati.U četvrtak 9. svibnja 2013. godine, čitaonica Gradske knjižnice radit će s korisnicima do 12 sati budući da LDA u suradnji s Uredom Vijeća Europe, Povjerenikom za zaštitu ravnopravnosti i Ministarstvom mladeži i sporta Srbije od 14 do 18 sati organizira Živu knjižnicu u čitaonici Gradske knjižnice. Živa knjižnica funkcionira na isti način kao i obična knjižnica, a jedina razlika se ogleda u tome što su u Živoj knjižnici knjige zapravo ljudi, te se čitanje tako sastoji od razgovora. Knjige su volonteri koji su ili sami bili žrtve diskriminacije ili predstavljaju grupe ili pojedince u društvu koji su u opasnosti trpjeti zbog stereotipija, obilježavanja, predodžbi ili diskriminacije. Dođite, podržite borbu protiv diskriminacije, predodžbi, stereotipija i obilježavanja.U petak 10. svibnja 2013. godine, čitaonica Gradske knjižnice radit će do 18.30 sati budući da u 19 sati počinje program Međunarodne karavane pjesnika koju organizira KULTura sNOVA iz Zagreba. Program će voditi Zdravko Odorčić. U karavani pjesnika sudjeluje 10 stalnih pjesnika iz: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, kao i gostujući pjesnici iz gradova u kojima se program održava. Osim Subotice, međunarodna karavana pjesnika posjetit će i Beograd, Niš i Kikindu. Društvo učitelja Subotice je organizator programa karavane pjesnika u Subotici. Dođite da skupa uživamo u poeziji.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“