Vijesti

25.2.2014.

Predavanje povjesničara Zorana Veljanovića „Priča o srpskoj čitaonici u Subotici“

Srdačno Vas pozivamo na predavanje povjesničara Zorana Veljanovića „Priča o srpskoj čitaonici u Subotici“ koje će biti održano na Nacionalni dan knjige upetak, 28. veljače, u čitaonici Znanstvenog odjela s početkom u 19 sati. Posjetioci će moći pogledati i izložbu stare srpske knjige koja će biti postavljena u Kataloškoj sobi.

Zoran Veljanović je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u skupini za povijest s temom „Stvaranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca 1918.“. Nakon diplomiranja radio je kao profesor povijesti, a od 1993. do 2001. godine bio je ravnatelj Povijesnog arhiva u Subotici gdje i danas radi kao arhivist. Autor je sljedećih knjiga i publikacija: „Kolo Srpskih Sestara“, „Mišićevo (1926.-1996.)“, „Dr. Jovan Paču – narodni tribun“, „Srpska čitaonica u Subotici (1862.-1959.)“, „Jugoslavija potreba ili zabluda“, „Povijest subotičkih tržnica“, „Bombardiranje Subotice 1944.“, „Ustavi i pravila Srpske čitaonice u Subotici u XIX. i XX. vijeku“ itd.

Dobro nam došli!

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“