Vijesti

17.3.2014.

Matošu u čast

U povodu 100. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Gradska knjižnica Subotica i Hrvatska čitaonica organiziraju Voyage s Matošem u čitaonici Gradske knjižnice Subotica u ponedjeljak, 17. ožujka 2014. godine, u 19 sati.

Antun Gustav Matoš (Tovarnik, 13. lipnja 1873. – Zagreb, 17. ožujka 1914.), jedna od najsnažnijih i najintrigantnijih ličnosti hrvatske književnosti, višestruko je vezan za naše prostore jer je „Bunjevac porijeklom, Srijemac rodom, a Zagrepčanin odgojem“.

Program Voyage s Matošem s podnaslovom Putovanje – evo, to je poezija moderne civilizacije osmišljen je kao virtualno putovanje po gradovima koji su obilježili Matošev život i stvaralaštvo a to su Zagreb, Beograd i Pariz. Kroz prostor i vrijeme, povijest i umjetnost vodit će nas najbolji recitatori Hrvatske čitaonice i učenici subotičkih srednjih škola recitalima i književnim komentarima, glazbom i slikom. Autorica programa je prof. Nevena Mlinko.

Karta za ovo putovanje je besplatna, vidimo se!

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“