Vijesti

17.3.2014.

Raspored rada čitaonice i kulturni program za razdoblje od 17. do 23. ožujka 2014. godine


U povodu 100. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Gradska knjižnica Subotica i Hrvatska čitaonica organizirajuVoyage s Matošemu čitaonici Gradske knjižnice Subotica u ponedjeljak, 17. ožujka 2014. godine, u 19 sati. Autorica programa je profesorica Nevena Mlinko.
Čitaonica će s korisnicima raditi do 18,30 sati.

„Taram-baram-beca“ naziv je izložbe dječjih uradaka i knjiga Dušana Radovića koju je Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ pripremila u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica. Izložbu, koja će biti postavljena u čitaonici Znanstvenog odjela, otvorit će u utorak, 18. ožujka 2014. godine akademska grafičarka Jasmina Jovančić. Početak u 12,30 sati. Odabir najuspjelijih dječjih uradaka obavila je Ksenija Radulović, nastavnica likovnog odgoja u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ dok je izložbu knjiga Dušana Radovića priredila knjižničarka Sanja Vasić. Za ovu prigodu učenici škole pripremili su kratak muzički program.
Stoga će čitaonica Znanstvenog odjela za korisnike biti zatvorena od 12,30 do 13,30 sati.

Srdačno Vas očekujemo 18. ožujka 2014. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Subotica na predstavljanju knjige „Devedeset devet” autora Józsefa Klemma. Zbirka sadrži haiku poeziju poznatog autora a na natječaju za najljepšu knjigu objavljenu na mađarskom jeziku u Vojvodini dobila je prestižnu prvu nagradu u kategoriji beletristike.

Gosti večeri suFerenc Németh, Pál Léphaft, Péter Heinermann i Miroslav Jovančić.
Čitaonica će korisnicima biti na raspolaganju do 18,30 sati.

Klub pjesnika „Orfej” Subotica organizira četvrti poetsko-glazbeni susret u povodu Svjetskog dana poezije pod nazivom „Uobliči misao u stih” koji će biti održan u čitaonici Znanstvenog odjela u četvrtak, 20. ožujka 2014. godine. Početak je u 19 sati. Čitaonica će toga dana za korisnike biti otvorena do 18,30 sati.

Društvo Rusina u Subotici će u petak, 21. ožujka 2014. godine, u čitaonici Znanstvenog odjela s početkom u 17 sati održati program „Proljeće Mafteja Vinaja“.

U petak, 21. ožujka 2014. godine u 18 sati Gradska knjižnica Subotica priređuje otvorenje XIV.Proljetne izložbe. U Izložbenoj dvorani svoje radove izložit će: Nera Matijević, Selma Kahrimović i Anita Vrbaški. Izložbu će otvoriti knjižničar Mile Tasić i savjetnica gradonačelnika za oblast kulture Valéria Ágoston Pribilla.Zainteresirani građani će izložbu moći pogledati do 7. travnja 2014. godine.

Srdačno Vas pozivamo na filmsku večer nazvanu „Subotički dani Dušana Radovića – pjesnika oslobađajuće vedrine“ koja će biti održana u petak, 21. ožujka 2014. godine, u čitaonici Znanstvenog odjela s početkom u 19 sati. Nakon projekcije dokumentarnog filma razgovarat ćemo o životu i djelu Dušana Radovića s Branimirom Radovićem, Dušanovim bratom. Scenarij za dokumantarni film „Subotički dani Dušana Radovića – pjesnika oslobađajuće vedrine“ napisao je Tomislav Vojnić, snimatelj je bio Vlado Šućur a montažer Goran Tričković.
U petak, 21. ožujka Čitaonica će za korisnike biti otvorena do 16,30 sati.

Dobro nam došli!

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“