Vijesti

28.3.2014.

Predstavljanje knjige Maria Liguorija „Sedam jesenjih priča”

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige Marija Liguorija „Sedam jesenjih priča” koje će biti održano u utorak, 1. travnja 2014. godine, u čitaonici Gradske knjižnice Subotica s početkom u 19 sati. Pored autora o knjizi će govoriti Dragan Prole, filozof i Ildikó Lovas, književnica.

Zbirka pripovijedaka „Sedam jesenjih priča/Sette storie autunnali” sastoji se od dva dijela – na srpskom i talijanskom jeziku. Ne radi se o dvojezičnoj knjizi. Priče sabrane u ovim zbirkama su priče koje su nastale na dva jezika. I sam autor je u njoj napisao natuknicu: „Ovo su dvije knjige koje je napisao jedan autor bez ambicija da prevodi samog sebe”.

Mario Liguori, rođen je u Sarnu (Italija), u blizini Pompeje i Vezuva. Diplomirao je komparativne jezike i kulture na Sveučilištu u Napulju „L'Orientale”, a master je završio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gdje će uskoro obraniti doktorsku disertaciju. Publicista i pisac, objavio je putopisnu prozu „Snatrenja” (Službeni glasnik, 2010) i „Sedam jesenjih priča/Sette storie autunnali” (Akademska knjiga, 2013.). Od 2007. do 2009. živio je i radio u Švedskoj. Predaje talijanski jezik na Filozofskom fakultetu i na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Govori talijanski, engleski, srpski, slovenski i švedski jezik.

Dobro nam došli!

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“