Vijesti

14.5.2015.

Noć muzeja u godini jubileja” - 125. godina postojanja Gradske knjižnice Subotica

Srdačno Vas pozivamo da nas posjetite u subotu, 16. svibnja od 17 sati i sudjelujete u programu koji smo pripremili za XII. Noć muzeja koja će ove godine biti u znaku obilježavanja 125. godina postojanja Gradske knjižnice Subotica pod sloganom „Noć muzeja u godini jubileja”.

U čitaonici Znanstvenog odjela, kataloškoj sobi i holu možete pogledati izložbu posvećenu kulturnom blagu koje se čuva u Knjižnici. Pored slika s motivom Subotice, vidjet ćete i inkunabule koje se čuvaju u depou knjižnice kao i rukopise poznatih književnika.

U Maloj galeriji postavljena je izložba crteža, grafika i ilustracija LászlaSzalme, u povodu 10. godišnjice njegove smrti.

U dvorištu knjižniceGoran Papić i prijateljiizvodit ćeevergreenglazbu uz svjetlost lampi umjetnika Jugoslava Sivića Ćuge i skulpturaÁrpádaSzlancsika.

Na Dječjem odjelu će od 17 do 21 satpriče za laku noć čitati knjižničarke, roditelji ali i djecakoja će potom poći kući na spavanje.

U Američkom kutku pogledajte izložbu radova Branka Prčića i fotografija Lasla Tota uz zvuke glazbe s tla Amerike.

Kao i svake godine hol Knjižnicekrasit će zanimljiva instalacija od knjiga.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“