Vijesti

28.9.2011.

"Vesele zamke"

Gradska biblioteka Subotica se svake godine uključuje u Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige u knjižnicama za djecu i mladež diljem Hrvatske, a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i za hrvatsku djecu u susjednim zemljama. U Subotici organizaciju Nacionalnog kviza provodi Gradska biblioteka Subotica u školama gdje se nastava realizira na hrvatskom jeziku.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja se ove godine provodi pod naslovom „Vesele zamke" u čast 100. obljetnice rođenja Grigora Viteza i prvi put se provodi on - line ispunjavanjem upitnika. Pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od I. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Potrebno je on - line rešiti upitnik koji se nalazi na http://www.knjiznica.hr/kviz/ a odnosi se na djela Grigora Viteza.

UPUTE ZA RJEŠAVANJE: ČITAJ, RJEŠAVAJ ZAGONETKE I ODGOVARAJ NA PITANJA tako da izabereš jedan od ponuđenih odgovora.
Kviz se može po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Potrebno je dobro se pripremiti i ispunjavati ga pažljivo jer se kviz može poslati samo jedanput. Kviz se može poslati s bilo kojeg računala, no obavezno je navesti ime Gradske biblioteke Subotica kako bi se moglo sudjelovati u izvlačenju. Upitnici u kojima nije navedeno ime knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika.

Rok za slanje upitnika je 25. 10. 2011.

Svi točno popunjeni upitnici s navednim nazivom Gradske biblioteke Subotica bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano krajem listopada 2011. u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu. Kao nagrada, dva učenika, sudionika Nacionalnog kviza u Subotici, putovat će u Zagreb na završnu svečanost i dodjelu nagrada koja se organizira 10. studenog 2011. godine, tijekom Sajma knjiga INTERLIBER u Zagrebu. Za ostale sudionike pripremit ćemo nekoliko utješnih nagrada.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“