Vijesti

3.10.2011.

PROSLAVA DANA GRADSKE BIBLIOTEKE – 13. LISTOPAD 2011.

S ciljem afirmiranja čitanja kao temelja podizanja obrazovne i kulturne razine naših sugrađana, u 121. godinu svog postojanja Gradska biblioteka u Subotici ulazi uz slogan „Dan knjižnice, mjesec knjige, još jedna godina čitanja“. U minulom periodu ona je bila u središtu mnogih kulturnih zbivanja grada, a programom kojim joj se ove godine obilježava rođendan ponovno se ističe značaj povećavanja broja knjiga i čitatelja, na dobrobit knjižnice i grada.

U mjesecu koji je pred nama građani će nizom manifestacija moći izraziti svoju privrženost najstarijoj ustanovi kulture, a Biblioteka će im se odužiti sljedećim pogodnostima koje važe u periodu od 10. do 15. listopada te im poručuje:

  • postanite član Gradske biblioteke Subotica po akcijskoj cijeni od 400 dinara. Članarina važi 365 dana na svim odjelima i ograncima.

  • knjige koje ste zadržali dulje od dopuštenog vremena vratite bez plaćanja zakasnine.Program obilježavanja Dana knjižnice:

Od 3. do 7. listopada 2011. godine, na platou ispred Gradske biblioteke, u terminu od 10 do 14 sati bit će postavljeni štandovi s novim i popularnim knjigama, slikovnicama i časopisima Dječjeg i Posudbenog odjela za odrasle. Građanima će se tom prigodom predstaviti i „Američki kutak“ knjigama najnovije izdavačke produkcije na engleskom jeziku.Od 3. do 31. listopada 2011. godine, u suradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“, subotički glumci Branislav Trifković i Elvira Gal odigrat će dvadesetak ekoloških predstava na temu knjige i reciklaže.12. listopad 2011. godine

18,00 sati – Otvorenje izložbe radova nastalih na Prvoj likovnoj koloniji na Paliću (organizatorica kolonije Éva Kelcs)

Ogranak na Paliću

19,30 sati – Otvorenje izložbe „Američki veleposlanici“ (autorica izložbe Ivona Vojnić-Hajduk)

Američki kutak13. listopad 2011. godine

10,30 sati – Otvorenje izložbe „Knjiga. Ali, drugačija!“ (Autori: Valéria Ágoston Pribilla i Mile Tasić)

Mala galerija Gradske biblioteke

11,00 sati – Svečana akademija

Čitaonica Gradske biblioteke

U kataloškoj sobi bit će predstavljen zavičajni materijal dobiven na dar od sugrađana, u okviru akcije „Zaštitimo zavičajni bibliotečki materijal“ .

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“