Vijesti

1.9.2016.

Kreativno pisanj u Gradskoj knjižnici Subotica

 

Gradska knjižnica Subotica od 29. rujna do 22. prosinca 2016. godine organizira projekt pod nazivom Kreativno pisanje, kojeg će voditi organizatorica Ildikó Lovas, spisateljica i urednica, knjižničarka Melinda Papp te spisateljica i lektorica u tjedniku Magyar Szó Mónika Csìk.
 
Projekt je namijenjen učenicima srednjih škola koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku i koji imaju spisateljske ili novinarske ambicije, te se rado i redovito bave književnošću.
 
U okviru projekta Kreativno pisanje polaznici će se, uz pomoć pisaca, novinara i redaktora, upoznati s tajnama pisanja i opreme tekstove te tako očitovati svoje ambicije i talente za pisanja. Književne tekstove koji budu nastali u ovome razdoblju prosuđivat će povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka, a najbolji radovi bit će nagrađeni knjigom.
 
Organizatori ovoga programa će posjetiti mađarske odjele srednjih škola u Subotici gdje će na satima mađarskog jezika predstaviti projekt. Prema planu aktivnosti, učenici trebaju do 19. rujna predati radove organizatoru na temu Moja omiljena knjiga. Predviđeno je sudjelovanje oko 15 polaznika. Popis učenika čiji radovi budu prihvaćeni bit će objavljen na internetskoj stranici Gradske knjižnice Subotica 26. rujna 2016.
 
Osoba za kontakt: Melinda Papp, Gradska knjižnica Subotica, Posudbeni odjel, br. mobitela: 063-116-09-70.
 
Projekt Kreativno pisanje podržale su zaklade „Gábor Bethlen“ i „László Szekeres“.
 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“