Vijesti

19.9.2016.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja „Čitam sto na sat”

Gradska knjižnica Subotica se svake godine uključuje u Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige u knjižnicama za djecu i mladež diljem Hrvatske, a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i za hrvatsku djecu u susjednim zemljama. U Subotici organizaciju Nacionalnog kviza provodi Gradska knjižnica Subotica u školama gdje se nastava realizira na hrvatskom jeziku.

Naslov i tema Kviza je „Čitam sto na sat. Pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Potrebno je on-line riješiti upitnik koji se nalazi na http://www.knjiznica.hr/kviz/ a u tu svrhu poslužit ćete se sljedećim knjigama i on-line izvorima:

  • Snježana Babić Višnjić:Krugovi na vodi
  • Miro Gavran:Ljeto za pamćenje
  • Nena Lončar: Bio sam pas i opet sam
  • on-line enciklopedije i on-line leksikon Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža: Hrvatska enciklopedija, Proleksis enciklopedija i Hrvatski obiteljski leksikon

Tijekom trajanja Kviza posudit ćemo Vam pomenute knjige koje su vam potrebne za sudjelovanje u kvizu, a on-line izvore ćete pronaći na internetu.

UPUTE ZA RJEŠAVANJE: ČITAJ I ODGOVARAJ NA PITANJA tako da izabereš jedan od ponuđenih odgovora.
Kviz se može po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Potrebno je dobro se pripremiti i ispunjavati ga pažljivo jer se kviz može poslati samo jedanput. Kviz se može poslati s bilo kojeg računala, no obavezno je kod imena knjižnice navesti Gradska knjižnica Subotica kako bi se moglo sudjelovati u izvlačenju nagrada za put u Zagreb. Upitnici u kojima nije navedeno ime subotičke knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika.

Rok za slanje upitnika je 31. 10. 2016.

Svi točno popunjeni upitnici s navednim nazivom Gradske knjižnice Subotica bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano krajem listopada 2016. u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu. Kao nagrada dva učenika, sudionika Nacionalnog kviza u Subotici, putovat će u Zagreb na završnu svečanost i dodjelu nagrada koja se organizira 15. studenog u Zagrebu. Za ostale sudionike pripremit ćemo nekoliko utješnih nagrada.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“