Vijesti

26.9.2017.

„Čitanje ne dolazi u pitanje”

„Čitanje ne dolazi u pitanje” naziv je ovogodišnjeg nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica. Kao i prethodnih godina kviz se provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima a ovoga puta je posvećen enciklopedistici.Pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Potrebno je online riješiti upitnik koji se nalazi na http://www.knjiznica.hr/kviz/ a u tu svrhu poslužit će se sljedećim knjigama i online izvorima:

  1. Maja Brajko Livaković: Milijunaši

  2. Tihomir Horvat: Mali ratnik

  3. Sanja Pilić: Pošalji mi poruku

  4. online enciklopedije i online leksikon Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

 

Prilikom popunjavanja podataka kod imena knjižnice potrebno je navesti Gradska knjižnica Subotica kako bi se moglo sudjelovati u izvlačenju posebne nagrada za subotičke mlade čitatelje a to je put u Zagreb na završnu svečanost i dodjelu nagrada koja će biti 15. studenog. Pored ove dvije vrijedne nagrade Gradska knjižnica Subotica osigurat će i petnaest utješnih nagrada.

 

Rok za slanje upitnika je 28. 10. 2017.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“