Vijesti

7.11.2017.

Rezultati Kviza „Čitanje ne dolazi u pitanje”

Lucija Vukov, učenica 6/4 razreda OŠ „Matko Vuković”iz Subotice i Josipa Horvacki, učenica 8.b razreda OŠ „Vladimir Nazor”iz Đurđina dobitnice su glavne nagrade u okviru Nacionalnog kviza za poticanje čitanja naslovljenog „Čitanje ne dolazi u pitanje”koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba a u Subotici i okolici ga je provela Gradska knjižnica Subotica. Ova informacija je objavljena na mrežnoj stranici Knjižnica grada Zagreba http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica-odjel-za-djecu-i-mladez/projekti-6033/nacionalni-kviz-za-poticanje-citanja-1621/popis-pobjednika-2017-hrvatska-i-dijaspora/40665. Lucija Vukov i Josipa Horvacki će za nagradu boraviti tri dana u Zagrebu gdje će između ostalog prisustvovati završnoj priredbi i javnom izvlačenju nagrada u okviru Kviza koje će biti održano u srijedu, 15. studenog 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Tijekom dva mjeseca koliko je trajao kviz oko stotinu djece osnovnoškolske dobi koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu popunilo je online upitnik na internetskoj stranici Knjižnica grada Zagreba. U rješavanju pitanja poslužili su se sljedećim knjigama i online izvorima: Maja Brajko Livaković „Milijunaši”, Tihomir Horvat „Mali ratnik”, Sanja Pilić „Pošalji mi poruku” i online enciklopedije i online leksikon Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Gradska knjižnica Subotica dodijelila je utješne nagrade, knjige, sljedećim sudionicima Kviza:

 1. Petar Pećerić, 6/4, OŠ „Matko Vuković” Subotica

 2. Katarina Lulić, 5.e, OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna

 3. Marija Milodanović, 6.b, OŠ „Vladimir Nazor” Đurđin

 4. Terezija Sekereš, 5.c, OŠ „Ivan Milutinović” Subotica

 5. Zdravko Ostrogonac, 8.a, OŠ „Matija Gubec” Tavankut

 6. Nora Mrkaljević, 6.b, OŠ „Vladimir Nazor” Đurđin

 7. Anita Sudarević, 5.c, OŠ „Ivan Milutinović” Subotica

 8. Martina Stantić, 5.e, OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna

 9. Krunoslav Dulić, 8.b, OŠ „Vladimir Nazor” Đurđin

 10. Doris Buljovčić, 6/4, OŠ „Matko Vuković” Subotica

 11. Ana Vereb, 8.a, OŠ „Matija Gubec” Tavankut

 12. Martin Sič, 7/4, OŠ „Matko Vuković” Subotica

 13. Josip Jurić, 8.e, OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna

 14. Sara Vuković, 8.a, OŠ „Matija Gubec” Tavankut

 15. Matija Ivković Ivandekić, 5.c, OŠ „Ivan Milutinović” Subotica

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“