Vijesti

29.11.2017.

Nova sezona „Čitanjem do zvijezda”

Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem se i ove godine priključila kvizu znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” koji organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. Nakon uspješne prošle školske godine kada je učenica subotičke Gimnazije „Svetozar Marković” Emanuela Bošnjak svojim multimedijskim uratkom osvojila prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova na nacionalnoj razini u Hrvatskoj započele su pripreme za novu sezonu i školsku 2017./2018. godinu.

Kviz „Čitanjem do zvijezda” bit će realiziran na tri razine: školska, međuškolska (županijska) i nacionalna u osnovnim i srednjim školama gdje se nastava odvija na hrvatskom jeziku u Subotici, Tavankutu, Đurđinu i Maloj Bosni.

U osnovnim škola natjecanje će biti organizirano na temu „Zapisi iz škrinjice sjećanja” u vidu testa znanja i prezentacije plakata a potrebno je pročitati sljedeće knjige:

  1. Sue Townsend: Tajni dnevnik Adriana Molea

  2. Jeff Kinney: Gregov dnevnik: Кronike Grega Heffleya

  3. Jadranka Klepac: Kora od jabuka

Ovogodišnja tema kviza za srednjoškolce je „Povijesni roman” a u kvizu znanja učenici će odgovarati online na pitanja pročitavši sljedeće naslove:

  1. August Šenoa: Zlatarevo zlato

  2. Miro Gavran: Judita

  3. Mark Zusak: Kradljivica knjiga

  4. Marija Jurić Zagorka: Vitez slavonske ravni

Multimedijski uradak se izrađuje na glavnu temu kviza služeći se romanom „Zlatarevo zlato” Augusta Šenoe.

 

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“