Vijesti

23.4.2018.

Оdličan uspjeh subotičkih recitatora

Na 49. Pokrajinskoj smotri recitatora, pod nazivom „Pjesniče naroda mog”, održanoj u Sečnju od 20. do 22. travnja 2018. godine, Suboticu je predstavljalo 20 recitatora koji su se natjecalina tri razine:

  • mlađi uzrast: od 1. do 4. razreda osnovne škole

  • srednji uzrast: od 5. do 8. razreda osnovne škole

  • stariji uzrast: srednjoškolci.

Nakon natjecateljskog djela šesteročlani žiri je svakoga dana proglasio pobjednike dodijelivši od 18 do 26 zlatnih diploma (u ovisnosti od uzrasta) među kojima je odabrao devet recitatora koji će sudjelovati na republičkoj smotri u Valjevu a u svakoj kategoriji proglasili su tri odnosno četiri najbolja recitatora Vojvodine.

Subotica je ove godine osvojila čak 7 zlatnih diploma, od kojih će petero biti upućeno na Republičku smotru recitatora u Valjevo a Noémi Božić, Višnja Vilov i Dragana Nikolić su proglašene za najbolje recitatorice Vojvodine u svojoj kategoriji.

 

Zlatne diplome osvojili su sljedeći recitatori:

u kategoriji mlađeg uzrasta:

Noémi Božić, OŠ „Széchenyi István” Subotica

Višnja Vilov, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica


u kategoriji srednjeg uzrasta:

Ivan Huska, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica

Claudia Karan, Hrvatska čitaonica Subotica


u kategoriji starijeg uzrasta:

Dragana Nikolić, Gimnazija „Svetozar Marković” Subotica

Katarina Piuković, UBH „Dužijanca” Subotica

Jenifer Paulyuk, Gimnazija „Kosztolányi Dezső” Subotica


Od spomenutih zlatnih diploma na republičku smotru recitatora, koja bi trebala biti održana 18. i 19. svibnja u Valjevu, plasirali su se Noémi Božić, Višnja Vilov, Ivan Huska, Dragana Nikolić i Katarina Piuković.

Foto galerija

1 2
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“