Vijesti

24.5.2018.

Subotica ponovno prva

Zdenko Ivanković, učenik Gimnazije „Svetozar Marković” iz Subotice osvojio je prvo mjesto na nacionalnoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda” u kategoriji kviza znanja koje je održano 11. svibnja 2018. godine u Hrvatskoj.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha kada je Subotica prvi put sudjelovala u ovom eminentnom čitateljskom kvizu u Hrvatskoj za srednjoškolce i osvojila prvo mjesto u kategoriji multimedijskog uratka, prijavila se ponovno sa šest učenika subotičke gimnazije. Tijekom školske godine održano je školsko, regionalno i nacionalno natjecanje koje je bilo online i istodobno u svim mjestima Hrvatske i Subotici a trebalo je pročitati četiri knjige:

  1. August Šenoa: Zlatarovo zlato (lektirni naslov)

  2. Miro Gavran: Judita

  3. Mark Zusak: Kradljivica knjiga

  4. Marija Jurić Zagorka: Vitez slavonske ravni

Pored Zdenka Ivankovića na nacionalnoj razini su sudjelovala još tri učenika subotičke gimnazije: Emanuela Bošnjak s multimedijskim uratkom koja je osvojila peto mjesto kao i Luka Prćić i Daniel Kujundžić u kategoriji kviza znanja koji su također imali zadovoljavajuće rezultate.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga je provela Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“