Vijesti

12.7.2018.

SJEĆANJE NA LJUBAV

Gradska knjižnica Subotica i Nakladnička kuća Clio
pozivaju vas na predstavljanje romana

SJEĆANJE NA LJUBAV

Govore:

Yitzhak Bar-Yosef autor,
Ivana Dimić književnica i recenzentica,
Dragan Velikić književnik i
Zoran Hamović glavni urednik.

 

Subota, 21. srpnja u 19 sati

Ogranak na Paliću

*

 

Yitzhak Bar-Yosef je rođen u Tel Avivu 1949. godine. Diplomirao je na Hebrejskom Sveučilištu u Jeruzalemu na katedrama za židovsku povijest i kazališne studije, a magistrirao suvremenu književnost. Radio je godinama kao novinar u dnevnom listu „Yedioth Ahronoth” a danas radi u Institutu Gnazim u Tel Avivu.

Objavio je devet knjiga, romana i pripovijetki. Dobitnik je više priznanja od kojih su najznačajnija Kugelova nagrada 1995. i Premijerova nagrada 2002. godine.

Yitzhak Bar-Yosef
SJEĆANJE NA LJUBAV

prevela s hebrejskog
Dušica Stojanović Čvorić

Sjećanje na ljubav je autobiografski roman, topla i osjećajna priča. Radnja počinje smrću piščevog oca koji je i sam bio čuveni književnik Yehoshua Bar-Yoseph. Njegov, sada već sredovječan sin, pokušava shvatiti svog oca, koji je potekao iz ultraortodoksne obitelji, ali je raskinuo tu tradiciju i ostavio svoju suprugu i djecu zbog druge žene. Dalek je, nadmoćan, narcisoidan i slab na žene. Sin ga obožava ali ga se istodobnoi plaši, divi mu se, ali ga se i gnuša. Yitzhak Bar-Yosef nam iznosi zadivljujuću priču o ovom kompliciranom odnosu, s umijećem i kreativnošću pripovijeda o uzdržanosti i obožavanju, smijehu i bolu, razumu i osjećajnosti – priča o dječaku iz dječjeg kuta, o bolnom odrastanju u čovjeka koji je ostao razapet suprotstavljenim svjetovima i osjećanjima koja vode borbu u njegovoj duši.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“