Vijesti

7.11.2018.

Poznati pobjednici kviza „Do baštine na krilima mašte”

Mila Kujundžić, učenica 8. razreda OŠ „Ivan Milutinović” iz Subotice i Katarina Ivanković Radaković, učenica 8. razreda OŠ „Matko Vuković” iz Subotice dobitnice su glavne nagrade u okviru Nacionalnog kviza za poticanje čitanja Knjižnica grada Zagreba pod nazivom „Do baštine na krilima mašte” a koji je u Subotici i okolici provela Gradska knjižnica Subotica. Ova informacija je objavljena na mrežnoj stranici Knjižnica grada Zagreba http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica-odjel-za-djecu-i-mladez/projekti-6033/nacionalni-kviz-za-poticanje-citanja-1621/popis-pobjednika-u-skolskim-i-narodnim-knjiznicama/48024. Kao pobjednice kviza u dijaspori Mila Kujundžić i Katarina Ivanković Radaković će biti nagrađene trodnevnim boravkom u Zagrebu gdje će između ostalog prisustvovati završnoj priredbi i javnom izvlačenju glavnih nagrada kviza koje će biti održano u četvrtak, 15. studenog 2018. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici a planiran je odlazak i na Sajam knjiga INTERLIBER.

Učenici viših odjela osnovnih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu su tijekom rujna i listopada čitali knjige Snježane Babić Višnjić Andautonac, Nene Lončar Sve o Evi i Melite Rundek Letači srebrnih krila, te ponuđene online izvore priručne literature nakon čega su popunjavali online upitnik na internetskoj stranici Knjižnica grada Zagreba. Izvlačenje dobitnika obavljeno je u Zagrebu u Hrvatskom centru za dječju knjigu.

Pored glavnih nagrada Gradska knjižnica Subotica dodijelila je utješne nagrade, knjige, sljedećim sudionicima Kviza:

1. Tanja Stantić, 5.r., OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna

2. Emil Sitarić, 7.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica

3. Marija Milodanović, 7.r., OŠ „Vladimir Nazor” Đurđin

4. Iva Kujundžić, 6.r., OŠ „Ivan Milutinović” Subotica

5. Doris Orčić, 8.r, OŠ „Matija Gubec” Tavankut

6. Alma Sadiku, 6.r., OŠ „Ivan Milutinović” Subotica

7. Ana Marija Horvacki, 6.r., OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna

8. Martina Dulić, 5.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica

9. Valentina Fišli, 5.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica

10. Sara Uršal, 6.r., OŠ „Ivan Milutinović” Subotica

11. Katarina Vujić, 7.r., OŠ „Matija Gubec” Tavankut

12. Teodora Sudarević, 7.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica

13. Josipa Mačković, 8.r.,OŠ „Matija Gubec” Tavankut

14. Marko Vuković, 5.r., OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna

15. Marko Stantić, 8.r., OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna

Svim školama i djeci koja su i ove godine sudjelovala u ovom poticajnom i korisnom kvizu još jednom zahvaljujemo na suradnji i poručujemo da nastave čitati i družiti s knjigom.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“