Vijesti

6.12.2018.

Nova sezona „Čitanjem do zvijezda”

Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem se i ove godine priključila kvizu znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” koji organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. Nakon uspješne protekle dvije školske godine kada su učenici subotičke Gimnazije „Svetozar Marković” osvojili prvo mjesto na nacionalnoj razini u Hrvatskoj na testu znanja i za multimedijski uradak za novu sezonu i školsku 2018./2019. godinu prijavila se i Politehnička škola.

Kviz „Čitanjem do zvijezda” bit će realiziran na tri razine: školska, međuškolska (županijska) i nacionalna u osnovnim i srednjim školama gdje se nastava odvija na hrvatskom jeziku u Subotici, Tavankutu, Đurđinu i Maloj Bosni.

U osnovnim škola natjecanje će biti organizirano na temu „Ljeto priča priče” u vidu testa znanja i prezentacije plakata a potrebno je pročitati sljedeće knjige:

1. Julijana Matanović: Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom

2. Jasminka Tihi-Stepanić: Ljeto na jezeru Čiču

3. Erich Kästner: Blizanke

Ovogodišnja tema kviza za srednjoškolce je „Putopisi” a u kvizu znanja učenici će izrađivati multimedijski uradak te odgovarati online na pitanja pročitavši sljedeće naslove:

1. Ephraim Kishon: Kita boli more

2. Miro Aščić: Afrika - misija na crnom kontinentu

3. Hrvoje Šalković: Pravi se da ovo nisi vidio

Prva, školska razina kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce bit će održana u petak, 7. prosinca 2018. godine. Natjecanje će biti realizirano online istodobno u svim srednjim školama u Hrvatskoj te u Gimnaziji „Svetozar Marković” i Politehničkoj školi s početkom u 12 sati.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“