Vijesti

17.12.2018.

Uspješni subotički srednjoškolci na prvoj razini kviza „Čitanjem do zvijezda”

Prema rezultatima koje je objavila Hrvatska mreža školskih knjižničara šestero subotičkih srednjoškolaca koji su sudjelovali na prvoj razini kviza znanja „Čitanjem do zvijezda” plasiralo se na sljedeću razinu natjecanja. To su učenici Josipa Kujundžić, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić, Luka Prćić i Petar Huska iz Gimnazije „Svetozar Marković” te Mario Evetović iz Politehničke škole. Oni su pročitali knjigu Ephraima Kishona „Kita boli more” i skupa sa svim ostalim srednjoškolcima u Hrvatskoj 7. prosinca 2018. godine popunjavali online upitnik. U prvoj razini kviza znanja sudjelovalo je oko 400 srednjoškolaca.

U kategoriji multimedijskog uratka oba prijavljena subotička rada, djelo Emanuele Bošnjak iz subotičke gimnazije i Maria Evetovića iz Politehničke škole su po ocijeni žirija zaslužila nastaviti natjecanje.

Regionalna razina natjecanja bit će održana 1. ožujka 2019. godine do kada učenici trebaju pročitati i drugu knjigu s popisa „Afrika - misija na crnom kontinentu” djelo Mire Aščića.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“