Vijesti

1.3.2019.

Književna manifestacija "Dani Dezsőa Kosztolányija"

Književna manifestacija „Dani Dezsőa Kosztolányija” bit će priređena 28. i 29. ožujka 2019. godine u Subotici.

Gradska knjižnica Subotica će za učenike sedmog i osmog razreda osnovne škole organizirati natjecanje u recitiranju, na koje će se đaci moći prijaviti do 5. ožujka s jednom odabranom pjesmom iz zbirke Dezsőa Kosztolányija „Tužbe jednog mališana”. Natjecanje u recitiranju na vojvođanskoj razini bit će održano 28. ožujka u čitaonici Gradske knjižnice Subotica. Najbolji recitatori će biti nagrađeni.

Za srednjoškolce organizatori objavljuju poziv na natječaj iz oblasti stvaranja video bloga s naslovom Kosztolányi se probudio na proljeće 2019..., film koji prikazuje Kosztolányija iz književno-povijesnog aspekta u trajanju do 3 minute, a koje može biti individualni ili grupni rad. Prijave se primaju do 5. ožujka, a linkovi gotovih radova se očekuju do 18. ožujka na e-poštu Gradske knjižnice Subotica. Ovi radovi će biti objavljeni na YouTube stranici Knjižnice istog dana, dakle 18. ožujka, te će se moći lajkati. Autoru filma koji dobije najviše lajkova stručno povjerenstvo će dodijeliti specijalnu nagradu. Dana 28. ožujka će svi filmovi biti prikazani u Američkom kutku, koji se nalazi pri Gradskoj knjižnici Subotica. Pojedinci, odnosno skupine će uz svoja ostvarenja kazivati komentare i objašnjenja iz književno-povijesnog kuta, te će stručno povjerenstvo odabrati najbolje radove koje će nagraditi.

Prijave poslati na e-poštu Gradske knjižnice Subotica subiblioteka@gmail.com-(s naznakom Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok), odnosno napozester@gmail.com e-adresu.

Stručno savjetovanje, kao dio Književne manifestacije „Dani Dezsőa Kosztolányija” bit će održano 29. ožujka u Gradskoj knjižnici Subotica.

Organizator manifestacije je Gradska knjižnica Subotica uz potporu Mađarskog nacionalnog vijeća i Lokalne samouprave Grada Subotice.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“