Vijesti

12.3.2019.

Subotički srednjoškolci plasirali se na državno natjecanje „Čitanjem do zvijezda”

Prema rezultatima koje je objavila Hrvatska mreža školskih knjižničara Mario Evetović, učenik Politehničke škole iz Subotice i Zdenko Ivanković, učenik Gimnazije „Svetozar Marković” iz Subotice plasirali su se na posljednju, državnu razinu kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda”. Ovaj uspjeh ostvarili su na regionalnom natjecanju koje je za srednjoškolce u cijeloj Hrvatskoj i u Subotici održano 1. ožujka 2019. godine. Toga dana test znanja online je rješavalo 317 srednjoškolaca, među kojima su bili i Josipa Kujundžić, Luka Prćić i Daniel Kujundžić, učenici subotičke gimnazije.

Budući da je ovogodišnja tema kviza „Putopisi” za ovu razinu natjecanja potrebno je bilo pročitati knjige Ephraima Kishona „Kita boli more” i Mire Aščića „Afrika – misija na crnom kontinentu” kao i dodatnu ponuđenu literaturu. Odgovarali su na 60 pitanja za štо je bilo predviđeno 50 minuta a prema odluci Provedbenog povjerenstva bodovni prag potreban za plasiranje na državno natjecanje bio je 45 i više bodova, odnosno 75% točnih odgovora.

Istodobno, povjerenstvo je ocijenilo i multimedijske uratke koje su poslali Mario Evetović iz Politehničke škole u Subotici te Emanuela Bošnjak iz Gimnazije „Svetozar Marković” iz Subotice i odlučio da oba uputi na narednu, državnu razinu natjecanja „Čitanjem do zvijezda”.

Posljednja razina kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” zakazana je za 10. svibnja 2019. godine do kada je potrebno pročitati i treću knjigu „Pravi se da ovo nisi vidio” autora Hrvoja Šalkovića. Ovim će biti dovršeno natjecanje za srednjoškolce za ovu školsku godinu.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“