Vijesti

15.4.2019.

Оdličan uspjeh subotičkih recitatora

Na jubilarnoj 50. Pokrajinskoj smotri recitatora, pod nazivom „Pjesniče naroda mog”, održanoj u Sečnju od 12. do 14. travnja 2019. godine, Suboticu je predstavljalo 23 recitatora koji su se natjecalina tri razine:
- mlađi uzrast: od 1. do 4. razreda osnovne škole
- srednji uzrast: od 5. do 8. razreda osnovne škole
- stariji uzrast: srednjoškolci.

Nakon natjecateljskog djela šesteročlani žiri je svakoga dana proglasio pobjednike dodijelivši od 18 do 25 zlatnih diploma (u ovisnosti od uzrasta) među kojima je odabrao devet recitatora koji će sudjelovati na republičkoj smotri u Valjevu a u svakoj kategoriji proglasili su tri najbolja recitatora Vojvodine.

Subotica je ove godine osvojila 6 zlatnih diploma, od kojih je Višnja Vilov proglašena za najbolju recitatoricu mlađeg uzrasta a Noémi Božić je osvojila treće mjesto u istoj kategoriji. One su se plasirale i na Republičku smotru recitatora koja će biti održana 17. i 18. maja 2019. godine u Valjevu.

Zlatne diplome osvojili su sljedeći recitatori:

u kategoriji mlađeg uzrasta:

  • Noémi Božić, OŠ „Széchenyi István”Subotica
  • Višnja Vilov,OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica
u kategoriji srednjeg uzrasta:

  • Ivan Huska,Hrvatska čitaonica Subotica
u kategoriji starijeg uzrasta:

  • Katarina Piuković,HKC „Bunjevačko kolo” Subotica
  • Gabriella Török, Kemijsko-tehnološka škola Subotica
  • Sara Čović, TŠ „Ivan Sarić” Subotica
Ove godine u Sečnju je svečano obilježeno pola stoljeća Pokrajinske smotre recitatora. Tim povodom organizatori su dodijelili priznanja istaknutim pojedincima, mentorima i institucijama za dugogodišnji doprinos afirmaciji recitatorskog pokreta u Vojvodini. Specijalna povelja pripala je Gradskoj knjižnici Subotica, kao dugogodišnjem uspješnom organizatoru općinske i zonske smotre recitatora. Povelje su uručene Katarini Čeliković, Nataši Grunčić, Oliveri UščumlićMáriji Smit Surányi i Emmi Horvát iz Subotice.

 

Foto galerija

1 2
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“