Vijesti

6.5.2019.

Valentina Mačković treća u Hrvatskoj

Valentina Mačković, učenica Osnovne škole „Matko Vuković” iz Subotice osvojila je treće mjesto na nacionalnoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda” u kategoriji plakata za osnovnoškolski uzrast koje je održano 3. svibnja 2019. godine u Čakovcu.

Uz Valentinu u Čakovcu je boravila i tročlana ekipa istoimene škole u sastavu: Matea Rudinski, Lea Vojnić Đanin i Katarina Ivanković Radaković koje su se natjecale u kategoriji ispit znanja.

Nakon odličnih rezultata koje se prethodnih godina postigli srednjoškolci, ekipa iz Subotice nastavlja s nizanjem uspjeha u ovom lijepom projektu za poticanje čitanja, kreativnosti i znanja.
Uskoro slijedi i državna razina za srednjoškolce koja će biti održana u petak, 10. svibnja 2019. godine.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga je provela Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“