Vijesti

11.11.2019.

Rezultati kviza „Ritam odrastanja”

Lucija Horvacki, učenica 7. razreda OŠ „Matko Vuković” iz Subotice i Lana Vojnić Hajduk, učenica 7. razreda OŠ „Ivan Milutinović” iz Subotice, pobjednice su iz dijaspore Nacionalnog kviza za poticanje čitanja Knjižnica grada Zagreba „Ritam odrastanja” koji u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu više od jednog desetljeća provodi Gradska knjižnica Subotica. Rezultati kviza objavljeni su na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba https://www.knjiznica.hr/mhk-kviz/upl/NAC_KVIZ_POB_HRV_201999.pdf?time=1573475400863 .

Osvojena nagrada podrazumijeva trodnevni boravak u Zagrebu od 13. do 15. studenog 2019. godine gdje će između ostalog u četvrtak, 14. studenog 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu prisustvovati završnoj priredbi i javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada. U programu će sudjelovati i spisateljice Jasminka Tihi-Stepanić, Ivana Guljašević Kuman i Vlasta Golub čija su djela Ljeto na jezeru Čiču, Drugačija i Eva, mala žena, sudionici kviza čitali. Tijekom boravka u Zagrebu planiran je i posjet Sajmu knjiga INTERLIBER, sudjelovanje u radionici Bijeg iz knjižnice (Escape room) u Knjižnici Marin Držić i druge aktivnosti.

Gradska knjižnica Subotica je dodijelila i utješne nagrade, knjige koje su uručene sljedećim učenicima, sudionicima ovog kviza:

 1. Melisa Gadžur, 8.r., OŠ „Matija Gubec” Tavankut
 2. Violeta Fišli, 5.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica
 3. Martina Vuković, 7.r., OŠ „Matija Gubec” Tavankut
 4. Marijan Tikvicki, 7.r., OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna
 5. Mirela Poljaković, 5.r., OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna
 6. Franjo Rudinski, 6.r, OŠ „Matko Vuković” Subotica
 7. Ivona Stantić, 6.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica
 8. Anita Sudarević, 7.r., OŠ „Ivan Milutinović” Subotica
 9. Goran Dekanj, 5.r., OŠ „Ivan Milutinović” Mala Bosna
 10. Valentina Ostrogonac, 8.r., OŠ „Matija Gubec” Tavankut
 11. Petar Pećerić, 8.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica
 12. Andrijana Cocek, 7.r., OŠ „Matija Gubec” Tavankut
 13. Ana Vukov, 8.r., OŠ „Matko Vuković” Subotica
 14. Ana Rukavina, 7.r., OŠ „Ivan Milutinović” Subotica
 15. Norbert Lako, 7.r., OŠ „Ivan Milutinović” Subotica
 16. Ivan Vuković, 8.r., OŠ „Matija Gubec” Tavankut

 

Svim školama i djeci koja su i ove godine sudjelovala u ovom poticajnom i korisnom kvizu još jednom zahvaljujemo na suradnji i potičemo ih da nastave družiti se s knjigom te da se uključe i u druge programe subotičke knjižnice.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“