Vijesti

12.12.2019.

Promocija knjige „Siguran korak”

Planinarski sportski klub „Spartak” Subotica i Gradska knjižnica Subotica pozivaju Vas na promociju knjige Ise Planića „Siguran korak” i predstavljanje nakladničke djelatnosti Planinarskog saveza Srbije.
Promocija će biti održana 16.12.2019. s početkom u 19 sati u čitaonici Gradske knjižnice Subotica.
Na prezentaciji će biti predstavljena nakladnička djelatnost s posebnim osvrtom na priručnike za stručno usavršavanje planinara.
Iso Planić se planinarstvom bavi od 1990. godine. U svojoj bogatoj planinarskoj karijeri je sudjelovao u mnogim ekspedicijama a na popisu brojnih osvojenih vrhova ima i najviši vrh svijeta Mount Everest. Nesebično se zalaže za popularizaciju i razvoj planinarskog sporta. Kao licencirani vodič na planinarenje je vodio više od 300 organiziranih skupina dok kao instruktor službe vodiča PSS sudjeluje u obučavanju planinarskih sportskih vodiča i operativnih trenera. Inicijator je gradnje umjetnih stijena nakojima se izvode treninzi sportskih penjača.
Svoj doprinos popularizaciji planinarstva je dao i kroz objavljivanje članaka na temu planinarstva. Godine 2011. Objavio je monografiju Planinarski vrhovi Srbije. Dobitnik je brojnih zvanja i priznanja među kojima su i Zaslužni sportist, Zlatna medalja „Jovan Cvijić” Srpskog geografskog društva, priznanje Pro Urbe Grada Subotice te Svibanjske nagrade Sportskog saveza Vojvodine.
Knjiga „Siguran korak” je plod dugogodišnjeg rada i iskustva autora. Osmišljena je kao udžbenik koji sadrži sve neophodne teme za zaljubljenike planinarstva. Poznavanje planina za planinare, čitanje mapa i orijentacija, atmosfera i vrijeme, tehnika kretanja planinara i vodička djelatnost, komunikacija vodiča sa skupinom, fizička priprema planinara, cjeline su knjige „Siguran korak” koje su do detalja s razumijevanjem obrađene. Sjajan izbor ilustracija upotpunjuje odlično napisan tekst.
Srdačno Vas očekujemo!

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“