Vijesti

2.3.2020.

Regionalna razina kviza „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce

Drugom, regionalnom razinom kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda”, zakazanom za petak, 6. ožujka 2020. godine nastavlja se natjecanje za srednjoškolce. Toga dana u podne desetero učenika subotičke Gimnazije „Svetozar Marković”: Luka Mrkaljević, Ana Sakač, Kristina Vuković, Josipa Dulić, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Tomislav Huska, Zdenko Ivanković, Luka Prćić i Daniel Kujundžić, koji su na prethodnoj prvoj razini natjecanja osvojili potreban broj bodova, rješavat će skupa s još 330 srednjoškolaca u Hrvatskoj online kviz na temu „SF literatura za mlade”. Na regionalno natjecanje plasirao se i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole čiji će multimedijski uradak pregledati tročlano stručno povjerenstvo.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Želimo im puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“