Vijesti

12.3.2020.

„Čitanjem do zvijezda”-plasman na državnu razinu sedam gimnazijalaca

Među 311 učenika, koliko ih je sudjelovalo na drugoj, regionalnoj razini kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” u petak, 6. ožujka 2020. godine, online test je popunjavalo i devetero učenika subotičke Gimnazije „Svetozar Marković” a čak sedmero ih se plasiralo na treću, posljednju razinu, državno natjecanje. To su Luka Mrkaljević, Ana Sakač, Josipa Dulić, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković i Daniel Kujundžić.

Na državnu razinu ali u kategoriji multimedijskog uratka plasirao se i Dario Vojnić Hajduk, učenik Politehničke škole iz Subotice.

Čestitamo!!!
Naredna, posljednja razina natjecanja u čitanju i kreativnosti bit će održana 13. svibnja 2020. godine a do tada će plasirani učenici trebati pročitati i posljednju, treću knjigu s popisa- Vrli novi svijet, autora Aldousа Huxleya. Time će biti zaokruženo ovogodišnje natjecanje „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce za školsku 2019./2020. godinu koji je imao temu „SF literature za mlade”.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“