Vijesti

1.6.2020.

Posljednja razina kviza „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce

Završna faza projekta „Čitanjem do zvijezda”, kviza znanja i kreativnosti za srednje škole u školskoj 2019./2020. godini bit će održana u petak, 5. lipnja 2020. godine. Budući da se ovo natjecanje i inače provodi online tako će biti i sada kada će iz svojih sredina testu znanja pristupiti 216 učenika iz cijele Hrvatske i Subotice. U kategoriji multimedijskog uratka natjecat će se 30-ak učenika.

Ovogodišnji kviz „Čitanjem do zvijezda” posvećen je temi „SF literatura za mlade” a učenici su trebali pročitati sljedeća književna djela: Douglas Adams: Vodič kroz galaksiju za autostopere, Ray Bradbury: Fahrenheit 451 i Aldous Huxley: Vrli novi svijet.

Na posljednju, nacionalnu razinu u kategoriji testa znanja plasirali su se učenici subotičke Gimnazije „Svetozar Marković”: Luka Mrkaljević, Ana Sakač, Josipa Dulić, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković i Daniel Kujundžić te Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole koji je izradio multimedijski uradak.

Na ovaj način biće zaokruženo natjecanje „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce dok je za osnovce zbog aktualne epidemiološke situacije održana samo prva razina istoimenog kviza koji je ove školske godine posvećen temi „Između stvarnosti i fantazije”.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih knjižničara, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“