Vijesti

29.9.2020.

„Istraživači planeta Z”- započeo Nacionalni kviz za poticanje čitanja Knjižnica grada Zagreba

Istraživači planeta Z” naziv je Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji i ove, kao i svake godine, organiziraju Knjižnice grada Zagreba s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige u knjižnicama za djecu i mladež diljem Hrvatske, a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i za hrvatsku djecu u susjednim zemljama. U Subotici organizaciju Nacionalnog kviza provodi Gradska knjižnica Subotica u školama gdje se nastava realizira na hrvatskom jeziku.

Ovogodišnji kviz je prilagođen novonastaloj situaciji te umjesto čitanja knjiga, treba istražiti ponuđene online izvore informacija kako bi mogli točno odgovoriti na postavljena pitanja odabirom jednog od četiri ponuđena odgovora. Online upitnik se nalazi na http://www.mhk.hr/kviz/ a pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku.

Rok za slanje upitnika je 23. 10. 2020.

Svi točno popunjeni upitnici sudjeluju u izvlačenju koje će biti organizirano koncem listopada u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu. Ako epidemiološka situacija bude dopuštala, dva učenika, sudionika Nacionalnog kviza u Subotici, putovat će u Zagreb na završnu svečanost i izvlačenje glavnih nagrada čija se organizacija planira 13. 11. 2020. u Zagrebu, ali za sada je još uvijek neizvjesno održavanje ovog programa. Za ostale sudionike Gradska knjižnica Subotica pripremit će 15 utješnih nagrada. Popis nagrađenih bit će objavljen najkasnije do 3. 11. 2020.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“