Vijesti

19.11.2020.

„Čitanjem do zvijezda” i u novoj školskoj godini

Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ” priključila se i ove školske godine projektu za poticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” koji za osnovne škole već dvanaestu godinu organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. Tema kviza znanja i kreativnosti u školskoj 2020./2021. godini je „U svijetu knjigea potrebno je pročitati sljedeće naslove:

1. Jadranka Klepac: Miris knjige

2. Roald Dahl: Matilda

3. Morea Banićević: Demon školske knjižnice

4. Liz Pichon: Tom Gates : Svjetski dan knjige : Najbolji u povijesti (dosad)

Pored učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u ovom interesantnom kvizu već šestu godinu sudjeluju i učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu. Natjecanje se provodi u dvije kategorije: ispit znanja i izrade kretivnog uratka- plakata na tri razine: školska, međuškolska (županijska) i državna koja bi trebala biti u svibnju 2021. godine u Čakovcu (Hrvatska).

Ne znamo kako će nepredvidiva epidemiološka situacija u našoj zemlji i Hrvatskoj utjecati na tijek natjecanja ali smo sigurni da će djeca koja se odluče sudjelovati u kvizu sigurno uživati čitajući ponuđene naslove. Jer lijepo je biti „U svijetu knjige”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“