Vijesti

19.11.2020.

„Mreža čitanja” za srednjoškolce

Mreža čitanja za srednjoškolce

„Mreža čitanja” novi je naziv projekta za poticanje čitanja i kreativnosti kod srednjoškolaca koji je do sada realiziran pod nazivom „Čitanjem do zvijezda”.

Promjena imena ne mijenja ništa u pravilniku natjecanja. Glavni organizator je i dalje Hrvatska mreža školskih knjižničara a kao i prethodnih godina kviz u Subotici provodi Gradska knjižnica Subotica u suorganizaciji s NIU „Hrvatska riječ”. Skupa s učenicima srednjih škola u Hrvatskoj u natjecanju sudjeluju učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, u Gimnaziji „Svetozar Marković”, Politehničkoj školi i Medicinskoj srednjoj školi.

Tema kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja”za srednje škole za školsku 2020./2021. godinu je „Knjiga, knjižara, knjižnica. Kao i prethodne godine natjecanje se sastoji iz dva dijela: kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka a potrebno je pročitati sljedeće knjige:

1. Nina George: Mala pariška knjižara

2. Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari

3. Amy Meyerson: Nebo puno knjiga

Prva, školska razina online kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” za srednjoškolce trebala bi biti održana 4. prosinca 2020. godine diljem Hrvatske i u Subotici.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“